Zadelmak in zes stappen met Luc van Moorsel

25 april 2017
25 april 2017 Arjen

Zadelmak in zes stappen met Luc van Moorsel

Hij maakte al meer dan 1.000 paarden zadelmak en komt op 20 mei naar Rotterdam om tijdens de Hoefslag Masterclass uit te leggen hoe zijn ‘zes stappen plan zadelmak maken’ eruit ziet. Als iemand snel in staat is een paard te begrijpen en de signalen die je paard afgeeft op de juiste manier te interpreteren is Luc van Moorsel dat wel.

Lefgozer
Je moet het maar durven; de eerste zijn die in het zadel van een nog helemaal groen paard gaat zitten. Maar lefgozer Luc is niet makkelijk af te schrikken en hij stapt vol vertrouwen als eerste op. Hij heeft door zijn jarenlange ervaring een methode ontwikkeld waardoor hij op een zo ontspannen mogelijke manier een paard zadelmak kan maken zodat het paard er een positieve herinnering aan overhoudt. Luc: “Iedereen hanteert een eigen methode bij het zadelmak maken. Mijn methode heeft vooral te maken met ontspanning. Met een gespannen paard bereik je helemaal niks. Rust is de basis.”

Specifiek karakter van het paard
Tijdens zijn clinic zal Luc demonstreren hoe hij met de nog geheel groene paarden te werk gaat. Hij hanteert een vast stappenplan maar finetuned zijn aanpak door naar het specifieke karakter van het paard te kijken. Wij kunnen je verzekeren dat de paarden die in de clinic worden gebruikt nog nooit onder het zadel geweest, Luc is de eerste die erop gaat. Natuurlijk is het heel spectaculair dat hij ogenschijnlijk zomaar op een niet zadelmak paard stapt. Maar zeker zo interessant is het meekijken en meeluisteren hoe Luc met zijn paarden communiceert. Hoe hij een jong paard, dat hij nog niet kent, aanvoelt en begrijpt. En hoe hij op de juiste manier reageert. Daar leren we allemaal van, ook als we niet van plan zijn om zelf jonge paarden zadelmak tem aken. En dat maakt dat je ook deze clinic niet wil missen op de Hoefslag Masterclass.

Ben jij er ook bij?!
Wil jij weten hoe een paard op de juiste en relaxte manier zadelmak gemaakt wordt? Koop dan nu je kaarten voor de Hoefslag Masterclass op 20 mei!